Bachbloesem

Bachbloesem

Foto van serato

Wat is bachbloesem?

  De Engelse arts Edward Bach heeft begin vorige eeuw ontdekt dat de bloesems van verschillende bomen en planten een heilzame werking hebben op ons emotioneel welbevinden. Hij merkte dat bij zijn patienten veel psychische en lichamelijke klachten worden veroorzaakt door geestelijke onevenwichtigheid, die op hun beurt weer worden veroorzaakt door verschillende vormen van stress.

  Dr Bach heeft van 38 bloesems remedies gemaakt door middel van 38 verschillende tincturen  van in het wild groeiende planten, struiken en bomen. Zij zijn geen van alle schadelijk, hebben geen bijwerkingen, zijn niet verslavend en kunnen naast andere therapieën worden gebruikt. Eenvoudig gezegd : bachbloesemtherapie kan gezien worden als een steuntje in de rug. Het zorgt voor vermindering van angsten, ondersteunt bij het afvallen en bij emotionele stress. De natuurlijke geneeskracht van de bachbloesems wordt toegepast op het hele gezin en werkt ook bij dieren.

  Een bekende remedie is de “rescue”. Deze is ook in iedere drogist te koop en wordt gebruikt bij situaties zoals examenvrees, om rustig te worden tijdens het rij-examen. Maar ook bij paarden en honden ter voorkoming van angst bij vuurwerk en dergelijke.

   

  Tijdens mijn opleiding aan de Europese Academie heb ik geleerd hoe ik de bachbloesemtherapie moet toepassen.
  Indien u het wenst kan ik voor u een flesje bachbloesemdruppels samenstellen ter verbetering van uw geestelijk evenwicht.